La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
29 maig 2024 · 1083
autor@
Oidà




SALTEJAT DE CARXOFES I PÈSOLS AMB MILL

Recepta i imatge Original: freefood.es

 
6 racions
TEMPS DE COCCIÓ 40 min
NIVELL DE COMPLEXITAT Baix
 
 
INGREDIENTS 
 
  • 250g de mill
  • 8 carxofes
  • 200g de carbassa
  • 150g de ceba
  • 200g de pèsols
  • 200g de porro
  • herbes provençals
  • opcional: julivert
  • oli d’oliva
  • sal

ELABORACIÓ:
 
Renta el mill i aboca’l a una olla amb el doble de quantitat d’aigua a foc mitjà. Quan bulli, tapa, baixa el foc, cuina 12 minuts, renta, cola i reserva.
 
Desgrana els pèsols i reserva.
 
Prepara un bol gran amb aigua i una cullerada de sal o un raig de suc de llimona. Aquest pas és per conservar les carxofes, que no s’oxidin ni es posin negres.
 
Talla la base de les carxofes i elimina les fulles lletges fins a acostar-te al centre i talla dos dits aproximadament per la part de la punta. La idea és que ens quedi el cor de les carxofes. Talla les carxofes en trossos petits i les afegeixes al bol amb aigua.
 
Pela i talla la ceba i el porro a trossos petits. Salteja-ho en una paella amb una mica de sal i un raig d’oli.
 
Afegeix les carxofes, el pebre i les herbes provençals.
 
Afegeix els pèsols desgranats.
 
Renta i talla la carbassa en trossos petits i afegeix a les carxofes.
 
Quan les carxofes i la resta d'ingredients estigui tendre, afegeix el mill. Salpebra al gust i afegeix un toc de julivert.

Bon profit!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...