La teva veu
Oidà!
La Circula...
Laura Cros...
peix a cas...
El Rinclow...
Xevi Gonza...
Jordi Bosc...
CataNostru...
NO ÉS MÀ...
Nadine Cam...
Daniele Di...
Comarques ...
Reeducant ...
Laura Sola...
Peixaterie...
Receptes E...
Yolanda - ...
Molí de l...
Elisenda S...
Mas Jalech
Món Ferme...
Marina Mir...
BonaTerra
Albert «C...
Mel dels E...
La Vegana ...
20 desembre 2022 · 435
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista
REGALA SALUT

El Nadal, és una època carregada de tradicions. A més a més dels àpats típics, de la decoració de la llar i de la reunió familiar, és un moment de l’any on abunden els regals. Per a alguns, la compra d’aquests pot donar forces mals de cap per no regalar qualsevol cosa per compromís. Per aquest motiu, aquest any aprofita per regalar salut i benestar a la gent que t’importa i fer regals més sostenibles. 
 
Poden ser estris o menatge de cuina de silicona per cuinar al forn o al microones. Com els estoigs de vapor, truiters, per a fer crispetes o per fer ou poché, graella, o fins i tot olles a pressió i l’airfryer. D’aquesta manera, es reduirà els fregits i arrebossats o l’ús abusiu d’olis al cuinar. També es pot optar per opcions d’envasat més ecològiques com les bosses per congelar de silicona reutilitzables, o envasos de vidre per refrigerar o congelar plats. Pel que fa a les tapes, també en trobareu de silicona o de cera d’abella que es poden rentar i tornar a utilitzar i també serveixen d’embolcall per entrepans, fruits secs, entre d’altres. Una altra opció de regal són estris que ajudin a augmentar el consum de fruites i vegetals de manera més original, per exemple, motlles per fer gelats casolans de fruita, batedores per a batuts, peladors o talladors específics, espiralitzadors, mandolines o picadores. 
 
Si es menja fora de casa, un bon regal són les carmanyoles organitzades per transportar menús complets, amb contenidor compartimentat o diversos separats i que es puguin apilar. De vidre, acer inoxidable o plàstic alimentari de qualitat, que siguin de dissenys atractius, fàcils de netejar i còmodes de transportar. Una altra idea poden ser ampolles d’acer inoxidable i tèrmiques per transportar aigua, infusions o cafè i així augmentar el consum de líquid per a aquells que més els costa. 
 
Per millorar la salut, també es poden fer regals per augmentar l’activitat diària o l’exercici físic. Les peses, les manuelles o les gomes elàstiques poden fer més divertit o intens l’entrenament a casa; les màquines com cintes de córrer, el·líptiques o pedaladors poden motivar a aquells que ho necessiten. Roba còmode i adient per fer esport o pilotes, bicicletes i patins poden potenciar l’exercici a l’aire lliure. 
 
Finalment, es pot potenciar el benestar regalant llibres que parlin d’alimentació saludable a poder ser de dietistes i nutricionistes; fer lots de cosmètica natural, ecològica, respectuosa i de proximitat, o bé de menjar gourmet com formatges artesans, oli d’oliva verge, conserves de peixos o mol·luscs o herbes i espècies per cuinar; o fins i tot, vals regals de sessions o tractaments de nutrició, entrenament o fisioteràpia.
 
Regalis el que regalis, procura que sigui amb consciència, per a aprendre, reflexionar, cuidar-se i apropar-se a un estil de vida més saludable. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...