La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
15 desembre 2023 · 420
autor@
Oidà




Galetes de gingebre nadalenques

Recepta tradicional amb mantega
Imatge i recepta original: shoothecook.com

GALETES DE GINGEBRE - RECEPTA TRADICIONAL AMB MANTEGA

Per unes 20 racions
 

INGREDIENTS

  • 250 g de farina de blat o d'espelta
  • 60 g de mantega
  • 60 g de sucre de canya integral
  • 1 ou batut
  • 2 culleradetes de gingebre en pols
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/2 cdta. de sal
  • 1/2 cdta. de nou moscada (opcional)
  • 1/4 cdta. de clau mòlt (opcional)
     

ELABORACIÓ

Preescalfem el forn a 180ºC i posem paper vegetal a la safata del forn.
 
Desfem la mantega uns segons al microones i l'aboquem en un bol gran. Afegim el sucre i barregem amb unes varilles fins a aconseguir una massa uniforme. Batem l'ou en un altre bol i l'afegim al bol gran, barregem bé.
Incorporem la farina mica en mica, millor tamisada. Per últim li afegim les espèciesi la sal i barregem bé utilitzant les mans. 
 
Fem una bola amb la massa i la forrem amb film. La reservem a la nevera 15 minuts mínim, així la podrem estirar amb més facilitat.
 
Aixafem la bola de la massa amb les mans i la posem entre dos trossos de paper vegetal. Estirem amb un rodet fins a aconseguir un gruix d'uns 5 mm.
Tallem les galetes urilitzant motlles o tallapastes. Seguidament les col·loquem a la safata i les fornegem a 180ºC durant 10-12 minuts, fins que quedin daurades.

Les traiem i les posem amb cura sobre una raixeta per que es refredin i acabin d'endurir-se. 

Súper cruixents!

 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva