Galetes de gingebre nadalenques
Recepta tradicional amb mantega
Imatge i recepta original: shoothecook.com
GALETES DE GINGEBRE - RECEPTA TRADICIONAL AMB MANTEGA
Per unes 20 racions
INGREDIENTS
-
250 g de farina de blat o d'espelta
-
60 g de mantega
-
60 g de sucre de canya integral
-
1 ou batut
-
2 culleradetes de gingebre en pols
-
1 culleradeta de canyella en pols
-
1/2 cdta. de sal
-
1/2 cdta. de nou moscada (opcional)
-
1/4 cdta. de clau mòlt (opcional)
ELABORACIÓ
Preescalfem el forn a 180ºC i posem paper vegetal a la safata del forn.
Desfem la mantega uns segons al microones i l'aboquem en un bol gran. Afegim el sucre i barregem amb unes varilles fins a aconseguir una massa uniforme. Batem l'ou en un altre bol i l'afegim al bol gran, barregem bé.
Incorporem la farina mica en mica, millor tamisada. Per últim li afegim les espèciesi la sal i barregem bé utilitzant les mans.
Fem una bola amb la massa i la forrem amb film. La reservem a la nevera 15 minuts mínim, així la podrem estirar amb més facilitat.
Aixafem la bola de la massa amb les mans i la posem entre dos trossos de paper vegetal. Estirem amb un rodet fins a aconseguir un gruix d'uns 5 mm.
Tallem les galetes urilitzant motlles o tallapastes. Seguidament les col·loquem a la safata i les fornegem a 180ºC durant 10-12 minuts, fins que quedin daurades.
Les traiem i les posem amb cura sobre una raixeta per que es refredin i acabin d'endurir-se.
Súper cruixents!