La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
14 juny 2023 · 1729
autor@
Oidà




EMPANADA DE XAMPINYONS AMB FORMATGE I CARBASSÓ

Imatge i recepta original: shoothecook.es

INGREDIENTS

  • 1 massa (2 làmines) de pasta de full fresca o congelada
  • 1 carbassó petit a rodanxes fines
  • 1 ceba picada fina
  • 2 ous (reserva una mica per pintar la massa)
  • 200 gr de xampinyons tallas a làmines
  • 1/4 tassa de vi blanc
  • 50 gr de formatge ratllat (tipus Gruyère)
  • oli d'oliva
  • sal al gust
- Per decorar -
  • 1 Cda. de sèsam i pipes de girasol
 

ELABORACIÓ:

Ofega la ceba en una paella amb una cullerada d'oli a foc mig uns 3 minuts. Abans que agafi color afegeix el carbassó i salteja-ho durant 10 minuts. Afegeix els ous batuts i el formatge ratllat, remena bé i cuina 2 minuts més. Salpebra al gust i reserva.

En una paella salteja els xampinyons amb una mica d'oli d'oliva i sal. Un cop s'hagin reduit una mica i agafin una mica de color afegeix el vi blanc. Deixa-ho cuinar a foc alt fins que s'hagi evaporat tot el vi. Retira del foc i reserva.
 
Preescalfa el forn a 200º.

Mentrestant talla la massa de la empanada en dues parts iguals. Si vols que sigui més gran utilitza dues làmines.
En una d'elles o a la part que anirà a dalt, marquem al centre uns talls d'uns 8-10 cm, que farà que l'empanada s'obri.
 
Repartaeix el sofregit de carbassó sbre la làmina inferior i col·loca els xampinyons al damunt. Cobreix l'empanada amb la làmina dels talls i uneix bé els cantons d'ambdues làmines amb l'ajut d'una forquilla pressionant bé les vores.

Pinta tota l'empanda amb l'ou batut que hem reservat prèviament i posa'hi sèsam i pipes de girasol al damunt.

Forneja a 180ºC fins que la massa quedi daurada (normalment estarà llesta en uns 30 minuts)
 
Bon profit!
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...