Crema freda de llegums de primavera
Una recepta nutritiva, refrescant i perfecta per aprofitar els llegums i les verdures fresques de la primavera
Ingredients (per a 4 persones)
-
300 g de cigrons cuits (o mongetes blanques)
-
1 carbassó mitjà
-
100 g de pèsols tendres
-
1 porro petit (només la part blanca)
-
500 ml de brou vegetal suau (o aigua mineral)
-
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
-
1/2 llimona (el suc)
-
Sal i pebre al gust
-
Fulles de menta fresca (opcional per decorar)
-
Germinats, llavors o fruits secs torrats (opcional per servir)
Preparació:
Renta bé el carbassó i talla’l a daus petits. Pela el porro i lamina’l fi.
En una cassola, posa una cullerada d’oli d’oliva i salteja el porro a foc suau uns 5 minuts. Afegeix el carbassó i els pèsols, i cuina tot junt durant 4-5 minuts més, just fins que les verdures quedin tendres però encara verdes i vives.
Posa en el got de la batedora els cigrons cuits, les verdures saltades i el brou vegetal. Tritura fins a obtenir una crema ben fina.
Afegeix el suc de mitja llimona, una mica més d’oli d’oliva, sal i pebre al gust. Si la crema queda massa espessa, pots afegir-hi una mica més de brou o aigua freda.
Deixa reposar la crema a la nevera almenys 1 hora abans de servir-la ben fresca.
Aboca la crema als plats i decora amb unes fulles de menta, germinats o unes llavors torrades al gust.
Aquesta crema es pot enriquir afegint-hi topping de formatge fresc esmicolat o unes gotes de iogurt natural.
Bon profit i visca les cremes tot l'any!