La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
30 abril 2025 · 51
autor@
Oidà




Crema freda de llegums de primavera

Una recepta nutritiva, refrescant i perfecta per aprofitar els llegums i les verdures fresques de la primavera

Ingredients (per a 4 persones)

  • 300 g de cigrons cuits (o mongetes blanques)
  • 1 carbassó mitjà
  • 100 g de pèsols tendres
  • 1 porro petit (només la part blanca)
  • 500 ml de brou vegetal suau (o aigua mineral)
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1/2 llimona (el suc)
  • Sal i pebre al gust
  • Fulles de menta fresca (opcional per decorar)
  • Germinats, llavors o fruits secs torrats (opcional per servir)
 

Preparació:

Renta bé el carbassó i talla’l a daus petits. Pela el porro i lamina’l fi.
 
En una cassola, posa una cullerada d’oli d’oliva i salteja el porro a foc suau uns 5 minuts. Afegeix el carbassó i els pèsols, i cuina tot junt durant 4-5 minuts més, just fins que les verdures quedin tendres però encara verdes i vives.
 
Posa en el got de la batedora els cigrons cuits, les verdures saltades i el brou vegetal. Tritura fins a obtenir una crema ben fina.
 
Afegeix el suc de mitja llimona, una mica més d’oli d’oliva, sal i pebre al gust. Si la crema queda massa espessa, pots afegir-hi una mica més de brou o aigua freda.
 
Deixa reposar la crema a la nevera almenys 1 hora abans de servir-la ben fresca.
 
Aboca la crema als plats i decora amb unes fulles de menta, germinats o unes llavors torrades al gust.
 
 
Aquesta crema es pot enriquir afegint-hi topping de formatge fresc esmicolat o unes gotes de iogurt natural.


Bon profit i visca les cremes tot l'any!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Alvocat
Alvocat

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general