Arancini, boles d'arròs farcides
Arancini, boles d'arròs farcides. Semblant a les "bombes de patata", però amb arròs.
Dificultat: Mitja
Temps: Preparació: 60 minuts.
Cocció: 45 minuts.
Es poden farcir del que més ens agradi: pernil i formatge, gambes, verdures, etc.
VIDEO
Descripció de la recepta:
INGREDIENTS 🍴 14-16 peces:
Arròs:
500 g arròs rodó.
1,2 l d’aigua.
30 g de mantega.
100 de formatge ratllat.
Sal i Safrà.
Farcit:
200 g de botifarra o salsitxa.
Una ceba petita.
300 g de polpa de tomàquet.
50 ml de vi.
Sal, oli i pebre.
80g de pèsols, optatiu.
Arrebossat
200 g de farina.
300 ml d’aigua.
Un polsim de sal.
Pa ratllat.
Oli per fregir.
COM ES FAN
Arròs
Bullir 15-18 minuts 500 g d’arròs en 1,2 litres d’aigua amb una mica de sal i el safrà. Ha de quedar espès.
Incorporar la mantega i el formatge ratllat.
Abocar l’arròs en una safata, aplanar i cobrir amb un film. Deixar refredar bé. Mínim 2 hores.
Farcit
Ratllar una ceba, sofregir-la uns minuts en una paella una mica d’ oli.
Afegir la salsitxa o carn picada i saltar-la a foc viu, incorporar el vi i deixar-lo evaporar.
Incorporar el tomàquet, i coure a foc suau tapat uns 20 minuts. Rectificar de sal i pebre.
Ha de quedar espès. A mitja cocció, es poden afegir uns pèsols.
Arancini.
Per fer els “arancini” és convenient tenir un bol amb aigua per humitejar les mans.
Agafem dues cullerades d’arròs, les posem en una ma i li donem forma de pilota buida.
Posem una culleradeta de farcit i una mica de mozzarella al forat.
Tanquem la pilota amb una mica més d’arròs. En sortiran unes 14-16.
Arrebossat
En un bol, barrejar 200 g de farina tamisada, un polsim de sal i 300 ml d’aigua. No ha de quedar cap grumoll.
Passar cada “arancini” per la pasta i pel pa ratllat, que quedin ben coberts.
Tapar i deixar una estona a la nevera. Es pot deixar preparat amb antelació.
Fregir en abundant oli calent, en un pot o cassó, que quedin ben coberts.
Millor de dos en dos, no s’ha de refredar l’oli.
Quan estiguin ben daurats, posar en paper absorbent. Consumir calents o tebis.