La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
17 agost 2022 · 932
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ALIMENTS PER A LA PLATJA

Durant tot l'estiu, les temperatures són força altes i la calor es fa encara més present. És per això, que ve tant de gust refrescar-se a la platja, la piscina o el riu. El problema és que normalment en aquests entorns, el menjar que preparem per emportar no és del tot saludable, i abunden els snacks fregits i salats, els refrescos plens de sucres i edulcorants o els entrepans de pa de farina refinada i farcits d'embotits.
Com ja sabeu, durant el període de vacances, també cal mantenir els hàbits d’alimentació que es segueixen durant la resta de l’any. Cal assegurar els vegetals frescos a cada àpat, no oblidar-nos de la fruita de temporada, evitar els aliments molt processats i assegurar tots els nutrients que el cos necessita per a funcionar correctament. Per aquest motiu, podeu procurar de preparar amanides de pot per endur fresques a una nevera portàtil o entrepans més interessants a nivell nutricional, o optar per opcions més saludables alhora de picar al llarg del dia, i no oblidar de beure aigua o d’altres begudes saludables per a mantenir-se hidratat com les aigües saboritzades o l’orxata casolana i sense sucre. 
 
Pels entrepans, escolliu un pa de qualitat, fet al 100% amb farines integrals, massa mare i fermentació correcta. Afegiu els vegetals que més us agradin, sempre ben nets: tomàquet, ceba, albergínia o pebrot escalivats, cogombrets, xampinyons laminats, enciam o altres vegetals de fulla verda; a continuació, si us agrada i en podeu consumir, podeu posar el formatge, a poder ser com menys curat millor, els frescos o tendres seran una bona opció. Després seguiu amb la resta de proteïnes com hummus de llegums, tonyina o verat en conserva, tires de pollastre o de tofu o ou dur laminat; i acabeu amb una altra capa de vegetals al gust. També podeu substituir el pa per bases d’oblees integrals, les típiques dels burritos, o per pa de pita. Per anar picant al llarg del dia, l’opció més refrescant serà la fruita fresca de temporada ben neta i tallada, el meló i la síndria no poden faltar a un dia de platja. També podeu optar per fruits secs o llavors variades al natural, sense sal ni fregits. O per vegetals crus tallats a bastonets com la pastanaga o el cogombre que els podreu sucar a salses saludables com l’hummus, el guacamole o la salsa de iogurt, o també fer un gaspatxo fresc com a aperitiu. 
 
Aquest estiu aprofita els dies de platja per seguir potenciant els teus hàbits d’alimentació saludable i poder gaudir del lloc, la companyia i les estones de descans. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
turbot
turbot

Peixateria Joan Marés : Responsable