ALIMENTS PER A LA PLATJA
Durant tot l'estiu, les temperatures són força altes i la calor es fa encara més present. És per això, que ve tant de gust refrescar-se a la platja, la piscina o el riu. El problema és que normalment en aquests entorns, el menjar que preparem per emportar no és del tot saludable, i abunden els snacks fregits i salats, els refrescos plens de sucres i edulcorants o els entrepans de pa de farina refinada i farcits d'embotits.
Com ja sabeu, durant el període de vacances, també cal mantenir els hàbits d’alimentació que es segueixen durant la resta de l’any. Cal assegurar els vegetals frescos a cada àpat, no oblidar-nos de la fruita de temporada, evitar els aliments molt processats i assegurar tots els nutrients que el cos necessita per a funcionar correctament. Per aquest motiu, podeu procurar de preparar amanides de pot per endur fresques a una nevera portàtil o entrepans més interessants a nivell nutricional, o optar per opcions més saludables alhora de picar al llarg del dia, i no oblidar de beure aigua o d’altres begudes saludables per a mantenir-se hidratat com les aigües saboritzades o l’orxata casolana i sense sucre.
Pels entrepans, escolliu un pa de qualitat, fet al 100% amb farines integrals, massa mare i fermentació correcta. Afegiu els vegetals que més us agradin, sempre ben nets: tomàquet, ceba, albergínia o pebrot escalivats, cogombrets, xampinyons laminats, enciam o altres vegetals de fulla verda; a continuació, si us agrada i en podeu consumir, podeu posar el formatge, a poder ser com menys curat millor, els frescos o tendres seran una bona opció. Després seguiu amb la resta de proteïnes com hummus de llegums, tonyina o verat en conserva, tires de pollastre o de tofu o ou dur laminat; i acabeu amb una altra capa de vegetals al gust. També podeu substituir el pa per bases d’oblees integrals, les típiques dels burritos, o per pa de pita. Per anar picant al llarg del dia, l’opció més refrescant serà la fruita fresca de temporada ben neta i tallada, el meló i la síndria no poden faltar a un dia de platja. També podeu optar per fruits secs o llavors variades al natural, sense sal ni fregits. O per vegetals crus tallats a bastonets com la pastanaga o el cogombre que els podreu sucar a salses saludables com l’hummus, el guacamole o la salsa de iogurt, o també fer un gaspatxo fresc com a aperitiu.
Aquest estiu aprofita els dies de platja per seguir potenciant els teus hàbits d’alimentació saludable i poder gaudir del lloc, la companyia i les estones de descans.