La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Associació Manou
Ton Rimbau
Oidà!
Nadine Campos
Horta de la Tuka
peix a casa
Laura Solans
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Receptes Express
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
Marina Miralles
BonaTerra
Albert «Cocina de»
Mel dels Erms
12 setembre 2023 · 5147
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




RECEPTES D'ESTIU

Tot i tenir més temps a l’estiu per innovar amb receptes i aliments, la calor aixafa i dificulta les ganes d’entrar a la cuina, encendre fogons i preparar els àpats. Per tant, en aquesta època de l’any, l’objectiu és aconseguir plats saludables que no requereixin gaire temps ni elaboracions, però siguin complets, saciants i refrescants. 
 
És habitual acabar sopant el típic pa amb tomàquet i embotit o el bol de fruita perquè manquen idees senzilles molt més interessants per aquesta estació, però la realitat és que hi ha molts recursos que poden ser de servei quan no es tenen ganes de cuinar. Un bon exemple són els gaspatxos, des d’on podeu preparar el tradicional amb tomàquet, cogombre, pebrot, ceba i all, o podeu atrevir-vos canviant la meitat del pes del tomàquet per altres ingredients com maduixes, síndria, meló, cirera o remolatxa; o bé, substituir part del cogombre i/o el pebrot per espinacs o carbassó cru, per exemple. Aquestes cremes fredes us serviran com a primer de verdura i en podeu fer quantitat i reservar a la nevera o fins i tot congelar. A més a més, pot ser divertit servir-lo amb alguna cosa per sobre que aportarà més vegetals al plat, més nutrients, el farà més cruixent i, assegurarà la masticació per activar el procés de digestió i reduir la velocitat d’ingesta. Algunes idees poden ser la mateixa verdura que conté el gaspatxo tallada a juliana, fruits secs esmicolats, llavors variades, germinats o trossos de pa torrat integral. També proteïna per fer el plat complet com ou dur, daus de formatge fresc, tofu, tonyina, trossets de bacallà esqueixat o salmó fumat, gambetes, encenalls de pernil o cigrons especiats; i podeu donar el toc final afegint herbes aromàtiques o espècies.

Pel que fa als llegums, podeu fer versions més fresques com els hummus o cremes fredes o fins i tot, comprar-los en conserva i afegir-los a amanides o saltejar-los amb verdures.

Finalment, també podeu utilitzar el recurs de les amanides deixant-vos portar per la vostre imaginació i assegurant verdures i hortalisses crues, proteïnes com el llegum, l’ou, el formatge o les conserves de peix, els cereals complets com la quinoa, el cuscús, l’arròs basmati o el bulgur i tots aquells ingredients saludables que vulgueu afegir.
 
A l’estiu, procureu consumir aliments rics amb aigua que ajudin a regular la temperatura corporal i no deshidratin, opteu per plats senzills que no requereixin molta elaboració però que siguin saludables, complets i gustosos. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'al...