La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
06 març 2024 · 219
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




MILLORAR LA QUALITAT OVOCITARIA

Un dels indicadors que s’utilitzen en fertilitat femenina és la qualitat ovocitària, és a dir, com és l’estat dels òvuls al moment de la recerca gestacional i així, poder realitzar un bon diagnòstic de fertilitat. L’entorn i certs hàbits poden modular-la, per tant, per millorar la capacitat de concebre o per portar a terme un embaràs saludable és interessant que tinguis en compte diferents factors que et poden afectar positivament o negativament. 
 
El consum de drogues com alcohol o tabac, té efectes perjudicials per a l’organisme i per la qualitat ovocitària, de fet, tenen un impacte negatiu en el desenvolupament fol·licular i afecten a l’equilibri hormonal, reduint la síntesis d’estrògens, al cicle menstrual i fins i tot a l’úter provocant problemes amb l’implantació o embarassos ectòpics i, fins i tot, risc d’avortament. 
 
Per altra banda, l’alimentació és un dels pilars per assegurar una bona qualitat ovocitària. Cal evitar patir obesitat per estar relacionada amb alteracions hormonals, inflamació i simptomatologia com el síndrome d’ovaris poliquístics, però també cal assegurar una ingesta energètica suficient per evitar amenorrea, parts prematurs, baix pes al néixer o avortaments. A més a més, es pot promoure una alimentació antiinflamtoria i evitar aquells aliments proinflamatoris que provoquen estrès oxidatiu a l’organisme. Evitar sucres d’addició o farines refinades i, en canvi, consumir suficients hidrats de carboni complexes com llegums, cereals integrals o tubercles i proteïnes de qualitat com llegum, peix, ous i carn. Amanir amb oli d’oliva verge o afegir fruits secs a la dieta per assegurar greixos saludables, així com també, aportar fonts d’omega 3, ja sigui d’origen vegetal com la xia, el lli molt o les nous, o animal, com el peix blau petit. Finalment, que els vegetals sempre estiguin presents a cada plat i amb abundància; cuinar amb espècies com cúrcuma, pebre i canyella i consumir aliments antioxidants. 
 
Pel que fa a l’esport, evitar el sedentarisme serà clau, però cal anar amb compte de no fer un sobreentrenament i com a resultat acabar amb una baixa disponibilitat energètica. 
 
Sempre hauríem de promoure un estil de vida saludable, però sobretot si estàs amb el procés de buscar l’embaràs i millorar la teva fertilitat i qualitat ovocitària. Evitar alcohol i tabac, alimentar-se correctament, mantenir-se activa, tenir una bona gestió emocional, de l’estrès i de la son i evitar l’exposició a disruptors endocrins i a metalls pesants, són factors que poden ajudar-te a aconseguir el teu objectiu. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Mel de milflors 1kg
Mel de milflors 1kg

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...