La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
20 desembre 2023 · 1228
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




EL CALDO D'OSSOS

El caldo és aquella elaboració que agrada gairebé a tothom i que cada casa té la millor recepta de totes. En dies de fred, a la tardor i l’hivern, ve molt de gust fer-ne una tassa calentona a qualsevol hora, per escalfar l’organisme i de retruc les mans. De fet, el caldo és el líquid resultant de bullir aliments amb aigua, ja siguin vegetals, peixos o carns, i que serveix per elaborar d’altres plats com sopes, guisats o salses. 
 
Hi ha un caldo que ha anat agafant fama darrerament pels beneficis que se l’hi atorguen i perquè se’n fa referència força sovint a xerrades, receptes o xarxes socials, parlo del caldo d’ossos. Aquest caldo és força peculiar, perquè tot i que no té gaire dificultat i els ingredients són força comuns, requereix de bastanta estona d’elaboració. A diferència d’un brou de carn, que sol bullir entre 1 i 2 hores, en aquest cas, es fan bullir durant molta estona, de 4 fins a 8 hores i fins i tot 24h, i a baixa temperatura, els ossos i teixit connectiu de diferents animals; poden ser de porc, vedella, pollastre i gall d’indi, però també de peix; amb aigua, vinagre de poma, llorer, all i herbes com romaní i farigola. A l’última hora de cocció, es poden afegir les típiques verdures pel caldo. Al coure’l d’aquesta manera, al caldo hi passen encara més vitamines, minerals i col·lagen. Per això, aquest caldo sembla ser que és beneficiós per la pell i les articulacions, remineralitzant i fins i tot, interessant en alguns problemes digestius. A l’estar de moda però no tenir ganes de preparar-lo, ha fet que es comercialitzi en formats menys interessants que el caldo d’ossos natural, com amb tabletes o concentrats. Per tant, el més recomanable és que elaboris el caldo casolà i el guardis a la nevera màxim 1 setmana, o bé en facis més quantitat i la congelis. Si al final el compres, escull aquelles versions més naturals, amb menys contingut de sal i menys additius. Per combatre el fred en pots prendre una tassa pel matí, entre hores, com a entrant o preparar una sopa. 
 
Al final, el caldo d’ossos no s’allunya gaire del típic caldo de les àvies que requereix temps, paciència i productes de qualitat.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà del Montsec  1/2 gr
Safrà del Montsec 1/2 gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...