La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
27 febrer 2024 · 301
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




BERENA SI HO NECESSITES

Seguir les corrents de moda pel que fa a l’alimentació sense informar-se correctament, no és innocu i pot afectar negativament a la salut. Hem passat del titular “cal menjar 5 cops al dia” indiscriminadament al “cal practicar el dejuni intermitent per sentir-te millor”. Però en realitat, la clau és seguir una alimentació saludable, suficient, equilibrada i sobretot, adaptada a cada persona. 
 
Els dietistes i nutricionistes lidiem diàriament amb persones que arriben amb trastorns d’afartament per haver seguit durant cert temps dietes restrictives i insuficients al seu gast energètic sense un bon assessorament. Tenen pànic a menjar-se un plàtan a mitja tarda, encara que no fer-ho els suposi tenir un antull i acabar devorant el paquet de galetes sencer que hi ha al rebost, o l’embotit que queda al frigorífic, amb els respectius remordiments posteriors que els acompanyen. 
 
És important aprendre a menjar correctament, en cas de ser necessari millorar la teva relació amb el menjar, seguir les sensacions de gana i sacietat, no començar qualsevol protocol que llegeixis o escoltis sense informar-te prèviament amb un professional sanitari, i individualitzar la dieta. Per aquest motiu, pot ser que encara que t’hagin dit que has de descansar el teu sistema digestiu quantes més hores millor, el que realment va més bé per al teu metabolisme sigui fer un bon berenar perquè potser no esmorzes, fas un dinar lleuger, o realitzes una pràctica d’exercici físic intens a la tarda. Per tant, informat de les teves necessitats reals, adapta una bona alimentació saludable al teu estil de vida, horaris i gustos i, si per exemple s’escau fer un berenar a la tarda, busca aquelles opcions de qualitat, saciants i completes més adients per a tu. No serà el mateix fer un plàtan amb un grapat a mà tancada de nous pelades, que un entrepà de crema de cacauet, que un iogurt natural amb 1 porció de xocolata negra amb nabius, tot i ser totes opcions correctes segons qui les esculli. 
 
Quan realitzis canvis alimentaris, no segueixis modes, fes-ho per a millorar el teu benestar i salut acompanyat d’un bon professional i, sobretot, respectant les teves necessitats. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'al...