La teva veu
Nadine Campos
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Solans
Eco Agricultura MARJALA
Associació Manou
Ton Rimbau
Oidà!
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Receptes Express
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
Marina Miralles
BonaTerra
Albert «Cocina de»
12 juliol 2022 · 698
autor@
Mel dels Erms
Envasant pol·len sec, espectacular per la salut!

Ja estem envasan el pol.len sec, espectacular per la salut.
 
Les principals propietats nutricionals del pol.len
 
El pol·len està considerat un superaliment pel seu alt valor nutricional. Conté:
 
Hidrats de carboni: conté aproximadament un 30% de carbohidrats, que van des de polisacàrids fins a sucres simples com la fructosa, glucosa, sacarosa o galactosa, entre d’altres.
 
Proteïna: és un aliment molt ric en aminoàcids essencials i es considera que un 40% del seu contingut són proteïnes. El pol·len, per tant, pot ser un gran complement per a esportistes o persones vegetarianes que busquin una aportació extra d’aminoàcids.
 
Vitamines: el pol.len és ric en vitamines A, D, E, C, K, del grup B i colina, un nutrient que se sol agrupar dins les vitamines del grup B i que està implicat en moltes funcions de l’organisme. La colina ajuda el fetge a eliminar toxines de l’organisme i també resulta necessària per al bon desenvolupament del fetus.
 
Minerals: el pol·len és ric en una llarga llista de minerals i oligoelements com, per exemple, el potassi, magnesi, calci, zinc, manganès, silici, sofre, fòsfor, ferro o coure, entre d’altres. Tots formen una combinació que no trobem en cap altre aliment.
 
Enzims: conté enzims essencials per a l’organisme com l’amilasa, catalasa, fosfatasa, pepsina, tripsina i lipasa, entre d’altres. Per això el pol·len ens pot ajudar a millorar les digestions.

Flavonoides: el pol.len és especialment ric en betacarotens, un tipus de pigments naturals que ens ajuden a protegir la pell de l’envelliment prematur, ja que en frenen la degeneració i protegeixen el col·lagen de les agressions externes com el sol. A més, són precursors de la vitamina A, necessària per a la proliferació cel·lular, el manteniment de les mucoses, la pell i la visió i el funcionament normal del sistema immune. A més, es ric en rutina, un flavonoide que ajuda a millorar la fragilitat capil·lar.
 
El pol.len també conté quercetina, amb propietats antiinflamatòries i antibiòtiques i beneficiosa per evitar la permeabilitat intestinal.


 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa

Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Mel dels Erms

MEL DELS ERMS va ser fundada l’any 2015, fuit de la il·lusió de produir mel ecològica de proximitat i d’alta qualitat.

Promou diverses activitats relacionades amb el món de l’apicultura ecològica, mitjançant visites guiades (apiturisme ecològic) o l’apadrinament d’una arna.


Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
turbot
turbot

Peixateria Joan Marés : Responsable