un farcellet d’herbes (llorer, sajolida, farigola i romaní)
xocolata
i una picada de castanyes (castanya torrada, alls , julivert i una galeta)
Elaboració:
1.- Els peus de porc si s’obtenen escaldats i pelats s’han de coure amb aigua, sal, llorer i ceba fins estovar-los.
(Si els obtenim bullits i salats s’han de posar en aigua d’un dia per a l’altre.)
2.- Bullim els peus de porc amb aigua, mitja ceba, i el pebre negre en gra.
Un cop arrenqui el bull ho mantindrem una hora.
3.- Un cop atemperats, enfarinem els peus de porc, els sofregirem, i els reservarem.
4.- En la mateixa cassola torrarem les castanyes i enrossirem les cebes esmicolades, amb un raig d’oli, hi posarem l’all i un farcellet d’herbes, més farigola i romaní, el vi ranci, i després el tomàquet.
5.- Hi afegirem els peus de porc, la picada i uns encenalls de pernil salat, i hi ho cobrirem amb aigua i ho deixarem coure 20 minuts.
6.- Més 10 al forn amb el gratinador per a donar-li aquell punt.
6(b).- Traurem els peus de porc, els desossarem i els posarem en un recipient rodó o rectangular individuals, i els gratinarem al forn.
7.- Els emplatarem amb una mica de salsa, les castanyes i un branquilló de farigola i/o romaní.
FESOLS de SANTA PAU temps i COCCIO
Ingredients
Fesols
Aigua mineral
1 Pastanaga
1/2 Ceba de Figueres
1 full de llorer
Paciencia
Fesols de Santa Pau amb cansalada i botifarra
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/UUE9kMGJ4pw" title="Recepta de fesols de Santa Pau amb cansalada i botifarra / Comarques al plat / La Garrotxa" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromà tiques de manera artesanal. Tenim una hectà rea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà ) a 1000 metres d'alÃ...