La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
06 setembre 2022 · 1259
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Pastís de verdures

Ingredients

  • 125 g ceba
  • 300 g bròquil
  • 150 g pastanaga
  • 50 ml oli oliva verge extra
  • 200 ml nata per cuinar
  • 5 ous L
  • 180 g formatge ratllat (al gust)
  • una mica de cúrcuma
  • una mica de pebre negre
  • una mica de nou moscada
  • sal al gust
 

Elaboració

⇒ Preparació del motlle
  • Preparem un motlle folrat de paper de forn.
  • Preescalfem el forn a 170°, encès per dalt i baix.
 
⇒ Pel pastís
  • Netegem bé les verdures i les tallem a trossets petits.
  • Les coem (personalment m'encanta al vapor, perquè mantenen més els nutrients).
  • Un cop fetes les verdures, les aboquem al bol, juntament amb l'oli i ho barregem una mica.
  • Hi aboquem els ous, la nata, el formatge ratllat i les espècies i ho batem enèrgicament.
  • Finalment, aboquem la massa del pastís al motlle i ho enfornem entre 45/50 minuts a 170°, encès per dalt i baix (per comprovar si està fet, com sempre, passat el temps punxem amb un escuradents i, si surt net, està llest).
  • Traiem el pastís del forn i el deixem al motlle 5 minuts abans de desemmotllar-lo, perquè es refredi del tot.
 
Notes
 
√ Nata: recordeu que la nata per cuinar no és un producte genèric, per la qual cosa ha de venir etiquetada sense gluten.
√ Formatge: es pot posar el que més us agradi o una combinació. A nosaltres ens encanta l'edam amb parmesà.
√ Espècies: al gust, per descomptat.
√ Verdures: s’hi poden posar pèsols, mongetes tendres o el que tingueu per casa. Amb aquesta combinació, està realment bo.
 
La recepta conté ous i làctics
Dificultat: FÀCIL
Temps de preparació: 20 minuts
Temps total: 1hora i mitja
Núm. de racions: 6 persones

 

Imatge i Recepta Original: disfrutandosingluten.es



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...