autor@
Oidà ❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
PastÃs de verdures
Ingredients
-
125 g ceba
-
300 g bròquil
-
150 g pastanaga
-
50 ml oli oliva verge extra
-
200 ml nata per cuinar
-
5 ous L
-
180 g formatge ratllat (al gust)
-
una mica de cúrcuma
-
una mica de pebre negre
-
una mica de nou moscada
-
sal al gust
Elaboració
⇒ Preparació del motlle
-
Preparem un motlle folrat de paper de forn.
-
Preescalfem el forn a 170°, encès per dalt i baix.
⇒ Pel pastís
-
Netegem bé les verdures i les tallem a trossets petits.
-
Les coem (personalment m'encanta al vapor, perquè mantenen més els nutrients).
-
Un cop fetes les verdures, les aboquem al bol, juntament amb l'oli i ho barregem una mica.
-
Hi aboquem els ous, la nata, el formatge ratllat i les espècies i ho batem enèrgicament.
-
Finalment, aboquem la massa del pastís al motlle i ho enfornem entre 45/50 minuts a 170°, encès per dalt i baix (per comprovar si està fet, com sempre, passat el temps punxem amb un escuradents i, si surt net, està llest).
-
Traiem el pastís del forn i el deixem al motlle 5 minuts abans de desemmotllar-lo, perquè es refredi del tot.
Notes
√ Nata: recordeu que la nata per cuinar no és un producte genèric, per la qual cosa ha de venir etiquetada sense gluten.
√ Formatge: es pot posar el que més us agradi o una combinació. A nosaltres ens encanta l'edam amb parmesà.
√ Espècies: al gust, per descomptat.
√ Verdures: s’hi poden posar pèsols, mongetes tendres o el que tingueu per casa. Amb aquesta combinació, està realment bo.
La recepta conté ous i làctics
Dificultat: FÀCIL
Temps de preparació: 20 minuts
Temps total: 1hora i mitja
Núm. de racions: 6 persones