La teva veu
Laura Crosas Gonzalez
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
05 agost 2022 · 891
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




PATÉS VEGETALS

El paté vegetal, és una pasta on es combinen diferents tipus d’ingredients característics. Cal una base d’un vegetal  que agradi com bolets, albergínia, pebrot o carxofes; un component proteic d’origen vegetal, com els cigrons, les mongetes o el tofu. També es podria fer amb proteïna animal, com en el cas del peix blau per augmentar el consum d’omega 3 o dels mol·luscs com els musclos per enriquir la dieta amb ferro. El tercer component serien els greixos saludables, al mediterrani abunden els fruits secs, les llavors, o l’oli d’oliva verge extra. Finalment s’afegeixen els condiments al gust com espècies, herbes aromàtiques, all o llimona, que a més a més, exerciran la funció de conservants. Els patés és millor que siguin casolans, i es poden utilitzar per aperitius, per untar entrepans de pa integral de massa mare de l’esmorzar o el berenar o, per exemple, per farcir pites. 
 
Tenint en compte els 4 components esmentats hi ha una infinitat de combinacions boníssimes. Les que solen agradar més són el paté de cigrons, altrament dit hummus, el mutàbal, on la base és l’albergínia, el tapenade amb olives negres, tàperes i pipes de girasol, el de pebrot escalivat i nous, el de xampinyons i mongetes blanques, el de tomàquets secs i ametlles o el de tofu i carxofes. 
 
Crea patés vegetals casolans per donar color i originalitat als teus entrepans i fer-los més saludables. A més de ser senzills de preparar, és una bona manera d’augmentar el consum de vegetals i proteïna vegetal i els podràs anar variant segons la temporada i fer totes les combinacions que t’agradin per no avorrir-ne cap. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...