PATÉS VEGETALS
El paté vegetal, és una pasta on es combinen diferents tipus d’ingredients característics. Cal una base d’un vegetal que agradi com bolets, albergínia, pebrot o carxofes; un component proteic d’origen vegetal, com els cigrons, les mongetes o el tofu. També es podria fer amb proteïna animal, com en el cas del peix blau per augmentar el consum d’omega 3 o dels mol·luscs com els musclos per enriquir la dieta amb ferro. El tercer component serien els greixos saludables, al mediterrani abunden els fruits secs, les llavors, o l’oli d’oliva verge extra. Finalment s’afegeixen els condiments al gust com espècies, herbes aromàtiques, all o llimona, que a més a més, exerciran la funció de conservants. Els patés és millor que siguin casolans, i es poden utilitzar per aperitius, per untar entrepans de pa integral de massa mare de l’esmorzar o el berenar o, per exemple, per farcir pites.
Tenint en compte els 4 components esmentats hi ha una infinitat de combinacions boníssimes. Les que solen agradar més són el paté de cigrons, altrament dit hummus, el mutàbal, on la base és l’albergínia, el tapenade amb olives negres, tàperes i pipes de girasol, el de pebrot escalivat i nous, el de xampinyons i mongetes blanques, el de tomàquets secs i ametlles o el de tofu i carxofes.
Crea patés vegetals casolans per donar color i originalitat als teus entrepans i fer-los més saludables. A més de ser senzills de preparar, és una bona manera d’augmentar el consum de vegetals i proteïna vegetal i els podràs anar variant segons la temporada i fer totes les combinacions que t’agradin per no avorrir-ne cap.