La teva veu
Mas Jalech
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Eco Agricultura MARJALA
Oleic9 by Ocean Amenities SLU
Cor del Montseny
mel el remei
Lleteria Les Feixes
Laura Solans
Or de Vall Major
Nadine Campos
Avui Sortim
Clot de les Soleres
Receptes Express
Eco Pagesos
Formatgeria Mas d'Eroles
Oidà!
Molí de les Tinalles
Laura Crosas Gonzalez
L'Encaix Espai de joc
Rete Demos
Carme Pla Sancho
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Elisenda Soler
11 desembre 2024 · 665
autor@
Oidà




Hamburgueses de llenties


Ingredients (per a 6 hamburgueses)

  • 200 g de llenties cuites (escorregudes i esbandides si són de pot)
  • 1 ceba petita
  • 2 grans d’all
  • 1 ou (opcional, per donar més consistència)
  • 50 g de pa ratllat o farina de civada
  • 1 culleradeta de comí en pols (opcional)
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç o fumat
  • Julivert fresc picat (opcional)
  • Sal i pebre al gust
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

Si les llenties són de pot, assegura’t d’esbandir-les bé sota aigua freda i escórrer-les completament.
En un bol gran, aixafa les llenties amb una forquilla o un passapuré fins a obtenir una textura homogènia. Pots deixar alguns trossets sencers per donar més textura a les hamburgueses.
 
Pica finament la ceba i els alls.
En una paella amb un raig d’oli d’oliva, salteja la ceba i els alls fins que estiguin tendres i lleugerament daurats.
 
Afegeix la ceba i els alls saltejats al bol amb les llenties. Incorpora l’ou (si es fa servir), el pa ratllat o la farina de civada, el comí, el pebre vermell, el julivert picat (opcional), la sal i el pebre.
 
Barreja-ho tot fins a obtenir una massa compacta i fàcil de modelar. Si la massa està massa humida, afegeix una mica més de pa ratllat o farina.
 
Divideix la massa en 6 porcions iguals i dona'ls forma d’hamburguesa amb les mans. Deixa-les reposar a la nevera durant 20-30 minuts perquè agafin consistència.
 
Escalfa una paella amb un raig d’oli d’oliva. Cuina les hamburgueses a foc mitjà durant 3-4 minuts per cada costat, fins que estiguin daurades i escalfades per dins.
 
Pots servir les hamburgueses amb pa integral, fulles d’enciam, rodanxes de tomàquet i una salsa al gust (com hummus, mostassa o guacamole).
 
Per fer-les veganes, simplement omet l’ou i afegeix una mica més de pa ratllat o farina fins que la massa quedi manejable. També es poden congelar abans de cuinar per tenir-les a mà en qualsevol moment!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...