La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
26 setembre 2022 · 1078
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ELS ESMORZARS A L'ESCOLA

Cal procurar una alimentació saludable pels més petits de casa i així assegurar un correcte creixement, desenvolupament i benestar. Per això és important a més del dinar i del sopar, també tenir cura del que s’ofereix per esmorzar. 
 
És important respectar la sensació de gana individual de cada infant i valorar si serà a l’escola o a casa on es farà aquest àpat principal. Per fer una opció més lleugera a casa com una peça de fruita i més nutritiva a l’escola com un entrepà de tahin (pasta de sèsam) i formatge tendre; o bé començar a casa amb un esmorzar més contundent i una opció més lleugera a l’escola. Per començar, si és a casa, es pot oferir un làctic com un bol de llet (que també pot ser vegetal enriquida amb calci), o un iogurt, però sempre natural, sense edulcorar ni amb sabors, ni de fruites i seguidament podeu posar un cereal de qualitat com els flocs de civada o bé algun fruit sec i la fruita fresca. Doneu el toc final amb llavors o canyella en pols, coco ratllat o cacau pur. Si es prefereix salat, cal contemplar altres fonts de proteïna per poder substituir els embotits; els ous o els llegums donen molt de joc: remenats, truites o a la planxa sols o amb verdures i acompanyats de pa integral de qualitat. També l’hummus, que s’aconsegueix triturant un llegum, principalment cigrons, amb llavors de sèsam, sal, oli i llimona; i pot servir com a paté pels entrepans. Si s’ha esmorzat suficient a casa, a l’escola es pot preparar un tupper amb fruita i crema de fruits secs i unes gotes de llimona perquè no s’oxidi, o una versió salada poden ser els tomàquets cirerols amb boletes de mozzarella i pipes de gira-sol. 
Finalment, també es pot optar per preparar galetes casolanes sense sucres afegits ni farines refinades o fer alguna preparació festiva pel cap de setmana, com crêpes de farina integral i farcits amb fruita del temps.  
 
L’important en l’esmorzar dels més menuts és evitar que comencin el dia amb aliments de mala qualitat, cal retirar els sucs, les galetes, la brioixeria, el pa blanc, els cereals comercials o els cacaus plens de sucres; i s’han de substituir per fruita fresca i de temporada, lactis de qualitat, cereals complets o pa integral, fonts de proteïna de qualitat i fonts de greixos saludables com els fruits secs, les llavors o l’oli d’oliva verge extra. 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oleic Bovera
Oleic Bovera

Productors des de 1931 de oliva arbequina. Enginyer agronom especilaitzat en elaboració oli oliva